- Sistemin kurulum arayüzü alışılagelmedik bir biçimde. Bu sebeple internetten adım adım kurulumu gösteren bir doküman bulmak elzem. Örneğin elle kurulum yapmak istediğinizde, açılan arayüzde boş (unallocated) alanlar gözükmüyor, sadece biçimlenmiş alanlar gözüküyor, ya da iyi saklamışlar göremedim. Bu sebeple ne kadar boş yerinizin olduğunu önceden bilmeniz gerekiyor.
- Sistemi internete bağlamak istediğinizde araya Kwallet uygulaması giriyor. Bilgisayarı her açtığınızda internete bağlanmak için Kwallet'e daha önceden belirlemiş olduğunuz şifreyi girmeniz gerekiyor. Belki Kwallet'ı sistemden kaldırmak mümkün fakat kullanıcıyı sistemi kurar kurmaz buna zorlamak rahatsız edici.

- Sistem güncelleme aldıktan sonra internete bağlı olmasına rağmen web sayfalarını açamamaya başladı. Bunu düzeltmek için Google araması yaptım ve aşağıdaki kodu konsola girmek zorunda kaldım:
- sudo netconfig -f update
- Tamam derken Nvidia sürücüsünü kuramadım. Kurmak isterken de sistemi "kırdım". Sistem Nvidia sürücüsünü kurmak için bir arayüz sunuyor fakat ssl certificate uyarısı vererek kurulumu engelliyor. Çözümü için Google araması yapmak gerekiyor ve bu arayış esnasında konsola girdiğim bazı masum gözüken komutlar sistemi bozduğu ve işletim sistemine Grub menüsü üzerinden erişemediğim için incelemeye son vermek zorunda kaldım.

Sonuç itibariyle büyük umutlarla kurduğum OpenSUSE son kullanıcı memnuniyeti açısından sınıfta kalan başka bir dağıtım oldu. Linux dünyasına daha hakim olanlar için hoş bir seçenek olabilir ama kod bilgisi sınırlı ya da hiç olmayanlar için uygun bir seçim değil gibi görünüyor.
OpenSUSE ile ilgili her türlü bilgi için:
https://www.opensuse.org/
Yorumlar
Yorum Gönder